Ομάδα Στήριξης

Η κοινωνική δράση του BipolarLab.com και της ΕΔΟ - EDOMAZI.GR δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την προσφορά των ψυχολόγων της ομάδας μας. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μία από τις πιο άρτιες και καλά εκπαιδευμένες ομάδες ψυχολόγων στις διαταραχές της διάθεσης που ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης του καθένα υποστηριζούν τους οικονομικά αδύναμους ασθενείς που ζητάνε βοήθεια. Όλοι οι Ψυχολόγοι που υποστηρίζουν την δράση έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και βρίσκονται σε εβδομαδιαία εποπτεία από την εποπτική ομάδα της δράσης με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Ιωάννη Μάλλιαρη.  Επαγγελματίες Ψυχικής υγείας που θα ήθελαν να συμμετέχουν στην δράση θα πρέπει πρώτα επιλεχθούν και να ξεκινήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικής ειδίκευσης στις διαταραχές της διάθεσης του BipolarLab

Νατάσα Χαμπίδου
(Ψυχολόγος)

Κατερίνα Παυλοπούλου (Ψυχολόγος)

Σταυρούλα Παπανικολάου (Ψυχολόγος)

Φιλοθέη Κόντη  (Ψυχολόγος)

Ελευθερία Κεχαγιά (Ψυχολόγος)

Δρ. Αναστασία Σταματελάτου (Κλινικός Ψυχολόγος)

Μαρία Γκαμαλέτσου (Ψυχολόγος)

Παναγιώτα Καραφιλίδου (Κοινωνική Λειτουργός)

Επόπτες

Δρ. Ιωάννης Μάλλιαρης PhD.
(Κλινικός Ψυχολόγος)

Δρ. Μιχαήλ Χατζούλης
(Ψυχίατρος)

Δρ. Αιμιλία Ζήκα
(Ψυχίατρος)

Κλεοπάτρα Σουπιού Msc.
(Ψυχολόγος)

Αναλυτικά προφιλ

Νατάσα Χαμπίδου, BSc., MSc. (Ψυχολόγος - University of East London)

Η Χαμπίδου Νατάσα έχει βασικό πτυχίο Ψυχολογίας με τίτλο (BSc Hons Psychology) και μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία με τίτλο (MSc Clinical and Community Psychology) από το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας (University of East London). Επίσης έκανε την μετεκπαίδευση της στην Παιδοψυχολογία και Ψυχολογία Εφήβων και έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Ψυχομετρική Δοκιμασία WISC-V (Wechsler Intelligence Scale for Children (Fifth Edition).
Είναι ειδικευόμενη Ψυχολόγος στη Γνωσιακή -Συμπεριφορική θεραπεία των Διαταραχών Διάθεσης στο BipolarLab .edu.gr και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας πιστοποίησης της από το Beck institute όπου παρέχεται μέσα από το πρόγραμμα του BipolarLab.

Είναι συντονίστρια της Ανοιχτής Ομάδας Διπολικών Ασθενών και Συγγενών μέσω του BipolarLab .com και της δράσης του Edomazi.gr.

Έχει αναγνώριση των πτυχίων από το ΑΤΕΕΝ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου

Είναι συνεργάτης ψυχολόγος της ΕΔΟ και παρέχει και ιδιωτικά τις υπηρεσίες της μέσω του BipolarLab.com

Κατερίνα Παυλοπούλου, BSc. (Ψυχολόγος - University of East London)

Η Παυλοπούλου Κατερίνα είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας (BSc Hons Psychology) από το πανεπιστήμιο της Αγγλίας University of East London. Έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στην μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης - οικοτροφείο Άνιμα. 

Είναι ειδικευόμενη ψυχολόγος στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία των διαταραχών διάθεσης στο BipolarLab.Edu.gr. Ήταν υπεύθυνη συντονίστρια της Κλειστής Ομάδας Αυτοβοήθειας Διπολικών Ασθενών (2021-2022) μέσω του BipolarLab .com και της δράσης του Edomazi.gr.

Είναι συνεργάτης ψυχολόγος της ΕΔΟ και παρέχει και ιδιωτικά τις υπηρεσίες της μέσω του BipolarLab.com

Σταυρούλα Παπανικολάου BSc. MSc.
(Ψυχολόγος - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης / Tor Vergata)

Η Σταυρούλα Παπανικολάου αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της εκπαιδευτικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ρώμης (Tor Vergata). Είναι πιστοποιημένη coach με δεξιότητες και ικανότητες διαμόρφωσης λειτουργικών προτύπων συμπεριφοράς και ενισχύσης επιδόσεων και πιστοποιημενη συντονίστρια σχολών ομάδων γονέων και εφήβων. 

Η εκπαιδευση της απέκτησε κλινικό προσανατολισμό, με την εξειδίκευση της στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ) των διαταραχών της διάθεσης (Bipolarlab.Edu.gr)

 Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε περιβάλλοντα γενικής και ειδικής εκπαίδευσης αλλά και σε πλαίσια εξειδικευμένης συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου σε θέμα ενδοοικογενειακής βίας. Η πρακτική της περιλαμβάνει ατομική και ομαδική συμβουλευτική, συντονισμό ψυχοεκπαιδευτικων ομάδων και στην παροχή τεκμηριωμένης φροντίδας σε άτομα με διαταραχές της διάθεσης.

Η αγάπη της για μάθηση, η επιμονή της και το γνήσιο ενδιαφέρον της την ωθούν στο να προσφέρει έμπνευση και δύναμη στους γύρω της.

Είναι συνεργάτης ψυχολόγος της ΕΔΟ και παρέχει και ιδιωτικά τις υπηρεσίες της μέσω του BipolarLab.com

Ελευθερία Κεχαγιά BSc. (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

Η Κεχαγιά Ελευθερία είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στην Ελληνική εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο στη σχολική ψυχολογία. 

Το παρόν διάστημα εργάζεται ως ψυχολόγος σε ψυχιατρική κλινική όπου παρακολουθεί κλινικό πληθυσμό. Είναι ειδικευόμενη ψυχολόγος στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία των Διαταραχών διάθεσης στο BipolarLab.edu.gr και σχεδιάζει προγράμματα για συστήματα ανταλλάξιμων αμοιβών με απώτερο σκοπό να υποστηρίξει ανθρώπους με ψυχωσική συμπεριφορά.

Είναι συνεργάτης ψυχολόγος της ΕΔΟ και παρέχει και ιδιωτικά τις υπηρεσίες της μέσω του BipolarLab.com

Δρ. Αναστασία Σταματελάτου BSc. DClin.
(Κλινικός Ψυχολόγος - University of London)

Η Αναστασία Σταματελάτου είναι ψυχολόγος, διδάκτωρ κλινικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου  (Royal Holloway). 

Κάνει την ειδίκευσή της στις Διαταραχές της Διάθεσης στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Βipolarlab.Edu,gr 


Μαρία Γκαμαλέτσου BSc. MSc. (Ψυχολόγος - Πανεπιστήμιο Κρήτης)

H Μαρία Γκαμαλέτσου είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Δημόσια Υγεία - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- Υπηρεσίες Υγείας" της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου ήρθε σε επαφή με τα πρώτα περιστατικά διαταραχών διάθεσης και ψύχωσης. 

Είναι ειδικευόμενη ψυχολόγος στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία στις Διαταραχές Διάθεσης στο BipolarLab.Edu.gr

Ακόμη, έχει ασχοληθεί με την έρευνα, όπου επικεντρώθηκε στις ευάλωτες ομάδες και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας με στόχο να μάθουν να προσεγγίζουν τον ασθενή με συμπόνια και ενσυναίσθηση. 

Όραμά της αποτελεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχικής υγείας, με στόχο την καθολική πρόσβαση σε αυτές. Επιπλέον, την ενδιαφέρει η τέχνη σε κάθε της μορφή και πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ψυχολογίας του ανθρώπου και της καθημερινότητάς του.

Φιλοθέη Κόντη BSc.
(Ψυχολόγος - Open University, UK)

Η Φιλοθέη Κόντη είναι απόφοιτος ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, (Open University U.K.). Είναι ειδικευόμενη Ψυχολόγος στη Γνωσιακή -Συμπεριφορική θεραπεία των Διαταραχών Διάθεσης στο BipolarLab .edu.gr και βασική συντονίστρια της Κλειστής Ομάδας για τη Διπολική Διαταραχή της δράσης του Edomazi.gr.

Έχει υπάρξει μέλος οργάνωσης για την ισότιμη πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη ατόμων και δομών, και έχει λάβει ενεργό ρόλο σε εθελοντικές δράσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για θέματα ψυχοπαθολογίας, διαταραχών άγχους, διαταραχών προσωπικότητας και CBT. Στην πτυχιακή της εργασία διερεύνησε το άγχος σε σχέση με την τελειομανία και την αναβλητικότητα. Τα θεραπευτικά της ενδιαφέροντα βασίζονται στην Κλινική Ψυχολογία και την Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία.

Παναγιώτα Καραφιλίδου (Κοινωνική Λειτουργός - University of East London)

Η Παναγιώτα Καραφυλλίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και συνέχισε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της στον τομέα της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (University of East London). Εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοδυναμική, Προσωποκεντρική και Γνωσιακή Συμπεριφορική προσέγγιση και συνεχίζει την κλινική ειδίκευση της στις Διαταραχές Διάθεσης στο BipolarLab.Edu.gr . Είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα κοινωνικών παροχών ασθενών με διπολική διαταραχή. 

Από την αρχή της εκπαίδευσης της αντιλήφθηκε για την σημαντικότητα της ιδιαίτερης και μοναδικής σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου. Έτσι στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών εστίασε το ερευνητικό της ενδιαφέρον στην θεραπευτική σχέση και πως αυτή επηρεάζει το αποτέλεσμα της θεραπευτικής παρέμβασης.

Επίσης, ως μέλος της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης, Β΄/ Βάθμιας Εκπαίδευσης, συμβάλει στην διαγνωστική αξιολόγηση και υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Eίναι ενεργό μέλος του British Association of Counselling & Psychotherapy- BACP.